Rýžové knedlíčky ve sladkém vývaru

Suroviny náplň:
100g pražených arašidů
3lž cukru
1 a 1/2lž sezamového semínka
1 a 1/2lž strouhaného kokosu
 
Suroviny těsto:
1 hrnek mouky z lepivé rýže, glutinous rice
1lžč oleje
asi 1/2 hrnku vody
 
Suroviny vývar:
1/4 hrnku hnědého cukru
1 a 1/2 hrnku vody, případně víc na vaření
asi 2cm zázvoru
 
Postup náplň:
Opražíme sezam, potom kokos. Všechno vložíme do misky mixeru a podrtíme na hrubější pastu.
 
Postup těsto:
V míse uděláme hromádku z mouky, do středu důlek. Nalijeme olej a polovinu vody. Promícháme vařečkou. Postupně doléváme zbytek vody a propracováváme rukou ve spojité těsto. Vody přidáváme dokud těsto není slabě lepivé, nesmí se úplně trhat. Uděláme kouli, zakryjeme a necháme chvíli odpočinout, aby se voda rovnoměrně nasákla.
 
Postup vývar:
V hrnci rozpustíme cukr ve vodě, přidáme zázvor na kolečka a přivedeme v k varu.
 
Knedlíčky:
Těsto rozdělíme na 2 kusy. Posypeme vál a ruce rýžovou moukou.
Vyválíme asi na palec širokého hada a nasekáme na kousky také asi na palec tlusté. Každý kousek rozmáčkneme v ruce, vložíme do něj náplň zhruba velikosti hrášku. Přehneme na poloviny, aby se těsto dotýkalo, potom zavřeme ze stran. V ruce vyválíme kuličkou, která je celá uzavřená. Takto zpracujeme všechno těsto.
 
Vaření:
Pomocí lžíce přemísťujeme knedlíčky do vroucího vývaru. Až vyplavou, jsou hotové.
Odlijeme si část vývaru do misek na podávání. Vařečkou nebo lžicí po jednom vybíráme knedlíčky a dáváme je do vývaru v miskách. Samotné na taliři rychle začnou lepit k sobě.
 
Recept je z https://www.instructables.com/id/Tangyuan-Glutinous-rice-dumplings-in-sweet-soup/ upraveno pro 2 porce jako malý dezert, náplně je tolik, aby ji zvládnul rozmixovat malý mixer, asi polovina jí zbude.