Grilovací k masu

Suroviny:

50g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
650ml litru vody
100ml octa 8%
150g rajského protlaku
3lž hořčice
3lž červené papriky
3 hřebíčky
2lžč soli
1/4lžč pepře
150g cukru
 
Postup:
Cibuli nasekáme a osmažíme na másle do sklovata, potom přidáme česnek dokud nezačne hnědnout.¨
 
Pak přidáme vodu, protlak a vše ostatní až na cukr. Necháme provářet asi 45 minut na mírném plameni.
 
Po 45 minutách přidáme cukr a občas mícháme, směs začne znatelně houstnout. Prohříváme dalších 30 minut.
 
Množství vydá na 4 skleničky 200ml plné do dvou třetin. Zavařené vydrží dokud se nesní, pro 2 stačí do skleničky o 200ml tak 1/4 objemu. Zavařuje se v mikrovlnce na 700w na každých 100ml ve sklenici 1 minuta ohřevu. A není radno sklenici plnit až po okraj.
 
Recept je z https://dadala.hyperlinx.cz/om/omr0068.html, upravený poměr pro ocet 8% a snížené množství pepře.