Cizrnová kakaová buchta

Suroviny:
260g vařené cizrny nebo 1 konzerva sterilované cizrny, je to asi 100g suché cizrny uvařené ve 3 hrnečkách vody
150ml vody
3 vejce
1lžč vanilkového extraktu
150g cukru
70g kakaa
2lžč kypřičího prášku
1lžč sody
tuk nebo olej na vymazání formy
 
Postup:
Rozehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme formu na bábovku.
 
Do mixeru vložíme slitou cizrnu a vodu, rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme zbytek surovin a na nižší otáčky vymícháme spojitou hmotu.
 
Směs postupně vlijeme do formy, zarovnáme a pečeme asi 50 minut. Hřeje spodek a vršek, 2. pozice zespod.
 
 
Kakao má výraznou chuť, takže není třeba používat pomerančový džus ani hnědý cukr, jejich chuť se úplně ztratí. Buchta je vlhčí a nejde nijak poznat, že základem je cizrna nebo fazole a ne mouka.