Chleba s olivou a slaninou

Suroviny:
100g kukuřičné mouky
60g černých oliv (1 úzká sklenička od Giana)
75g strouhaného eidamu
75g pokrájené anglické slaniny
75ml jogurtu nebo vody (asi 4lž)
2 vejce
3lž oleje
1,5lžč kypřičáku
1/2lžč pepře
sádlo na vymazání formy

Postup:
Dáme vyhřát troubu na 200 stupňů. Vymažeme si formu 15x15 sádlem.
Suché suroviny smícháme v míse, přidáme k nim vejce a olej, vyšleháme spojitou hmotu. Vařečkou vmícháme rozpůlené olivy, sýr a slaninu.
Přelijeme do formy a pečeme 15 minut na 200 stupňů, pak stáhneme na 170 stupňů a pečeme 30 minut.

Recept je z https://www.proalergiky.cz/vareni/recept/francouzsky-chleb-s-olivami-a-slaninou dávka upravená na formu 15x15 z Ikei.